sernik ketogeniczny

Zgodnie z zapowiedzią przedstawiam przepis na wyjątkowy, puszysty i niebanalny w smaku Sernik Ketogeniczny, niskowęglowodanowy.

Składniki:
90 gram masła
100 gram erytrytolu
3 jajka
500 gram sera tłustego- w wersji keto/ light- w wersji fit
2 łyżki mąki kokosowej
ekstrakt waniliowy (według upodobań)

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, przestudzić.
Ser zmielić dwukrotnie lub zblendować.

W mikserze lekko ubić jajka z erytrytolem. Dodać ekstrakt z wanilii, ser, masło, mąkę migdałową i wymieszać tylko do połączenia się
składników. Nie napowietrzać zbytnio, bo sernik opadnie.
Gotową masę przelać do wyłożonej papierem tortownicy średnicy 18 cm.
Piec w temperaturze 160 – 45 minut
Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika, poczekać aż sernik przestygnie.

Wszystkich ciekawskich zapraszamy do naszej pracowni w ten weekend, aby skosztować sernika i wielu innych keto wypieków.

Smacznego weekendu 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *